FAQ

Frequently asked questions – Usein kysytyt kysymykset siirrettävän kylpytynnyrin vuokrauksesta

Vuokraan kylpytynnyriä ensimmäistä kertaa, mitä minun tulee tietää ennen varausta?

Ei mitään. Kylpytynnyrin turvalliseen käyttöön ei vaadita aiempaa käyttökokemusta sillä noudon tai toimituksen yhteydessä käymme läpi käytännön asiat jotta kylpytynnyrin käyttö olisi mieluisa ja ennen kaikkea turvallinen kokemus. Kerromme ja näytämme kuinka käyttöönotto sekä lopetus tehdään. Lisäksi saat mukaan selkeän ja helppolukuisen käyttöohjeen jossa kaikki on vaihe-vaiheelta kerrottuna. Voit ladata käyttöohjeen etukäteen tutustumista varten painamalla TÄSTÄ.

Mihin kellonaikaan vuokra-aika alkaa / päättyy?

Paljukärryn nouto- tai toimitusajasta (sekä palautus tai noutoaika) sovitaan aina vuokraajan kanssa erikseen ja vuokraus voi alkaa joustavasti tilanteesta sekä aikatauluista riippuen lähes mihin aikaan vain, noudot ja toimitukset onnistuvat aamusta iltaan. Palautus useimmiten vuokrauksen päättymispäivänä ilta kahdeksaan (20.00) mennessä riippumatta siitä, mihin aikaan vuokraus on alkanut.

Miten pitkään paljukärryn alkuvalmistelut/käyttöönotto kylpyvalmiiksi kestää?

Onnistuneen illan aikataulua suunniteltaessa on hyvä varautua että kärryn paikoilleen asettelu ja täyttö vievät aikansa lämmityksen lisäksi. Paljukärryn sijoituspaikasta riippuen –> saako autolla siirrettyä käyttöpaikalleen, tasainen vai kalteva piha ja niin edelleen, tähän menee parista minuutista puoleen tuntiin. Täyttäminen kestää 30–> ? riippuen käyttöpaikasta, kts. pari kysymystä alempana. Lämmitys kestää kärrystä riippuen 2,5-6h. Tähän on aikataulua suunniteltaessa hyvä varautua riittävästi. Lämmitysaikaan vaikuttaa onko kansi kiinni, veden lämpötila lämmitystä aloitettaessa, ulkolämpötila, käytettävät polttopuut jne.

Summa summarum: Aikataulua suunnitellessa on hyvä varautua 3-6  tuntiin siitä että palju saapuu pihapiiriin kunnes pääsee rentoutumaan lämpimään veteen!

Tarvitseeko siirrettävä kylpytynnyri sähköä?

Kylpytynnyrin lämmitys tai käyttäminen ei edellytä käyttöpaikaltaan sähköä.

Mistä hankin polttopuita?

6- ja 8hlö siirrettävien paljukärryjen vuokrahintoihin sisältyy polttopuut yhtä lämmityskertaa varten. Kauttamme saat myös edullisesti polttopuut useampaa lämmityskertaa varten –> Mainitse tästä varaustiedustelun yhteydessä! Kauttamme myös suuremmat erät (4-12m3) kuivaa koivu- ja sekaklapia pihaan kuljetettuna, kysy lisää!

Kuinka täyttäminen tapahtuu, kauanko siinä kestää?

Kylpytynnyri voidaan täyttää vesijohtoverkosta (suositus), kaivovedellä tai merivedellä. Lainatynnyrin kärryjen mukana tulee aina 10-20 metriä täyttö- & tyhjennysletkua, tarvittaessa enemmän. Tarvittaessa saatte vuokrauksen yhteydessä lainaan uppopumpun (pumppu vaatii 230V sähkön), jolla täyttäminen suoraan vaikka lammesta kestää n.40-60min. Vesijohtoverkostosta täyttäminen kestää 30-45min (LT-6 & Kultapossu suuremman vesitilavuuden johdosta enemmän). Saatavana myöskin polttomoottorikäyttöinen vesipumppu, jolla täyttäminen onnistuu kaivosta tai merestä vaikka käyttöpaikalla ei olisi sähköä.

Tyhjennys käytön jälkeen?

Kylpytynnyri voidaan tyhjentää käytön jälkeen vasta, kun on varmistuttu että tuli on sammunut kaminassa. Mikäli vedet voidaan laskea suoraan käyttöpaikalle, kestää tyhjennys 10min. Mikäli tynnyri on sijoitettu rakennuksen viereen tai muusta syystä joudutaan käyttämään mukana tulevaa tyhjennysletkua, kestää tyhjennys n.30-60min.

Miten kylpytynnyri pestään käytön jälkeen?

Mikäli pesua ei ole tilattu meiltä, kylpytynnyri tulee harjata huolellisesti ilman kemikaaleja mukana tulevaa harjaa käyttäen. Tynnyri on helpointa pestä heti tyhjennyksen jälkeen, jolloin lika ei ole ehtinyt kuivahtamaan pintaan. Pesemättömästä kylpytynnyristä veloitetaan 50€ pesumaksu, ellei pesusta ole etukäteen sovittu. Ennakkoon tilattuna pesu 25€.

Saako kylpytynnyriä siirtää vedellä täytettynä?

Ei. Kylpytynnyriä ei saa siirtään missään olosuhteissa mikäli sisällä on vettä.

Voiko kansi olla kiinni lämmityksen aikana?

Suositeltavaa on että paljukärryn kansi on kiinni lämmityksen aikana, myös kesällä. Vesi lämpeää nopeammin ja polttopuita kuluu huomattavasti vähemmän. Kiinni ollessaan kansi myöskin estää veden roskaantumisen.

Voiko kylpytynnyriä käyttää talvella?

Kylmillä ilmoilla alku- ja lopetustoimet ovat astetta hankalampia mutta myöskin nautinto on pakkasilla astetta suurempi!

Pakkasten alkaessa paljuilukelit ovat parhaimmillaan mutta viileä ilma tuo tietysti omat haasteensa. Vesi ei aivan niin nopeasti lämpene verrattuna kesään, kovilla pakkasilla tyhjennyshana saattaa jäätyä tai tyhjennysletku on päässyt jäätymään. Kärryjen rakentamisen yhteydessä nämä seikat on pyritty huomioimaan mahdollisimman hyvin esim. eristämään tyhjennyshanat tai sijoittaen siten että sulatus käy vaivattomasti.

Mikäli tyhjennyshana on päässyt jäätymään, sulatus onnistuu helpoiten kaatamalla lämmintä vettä hanan päälle. Tyhjennysletkun sulatus onnistuu parhaiten liottamalla letkukieppiä kylpytynnyrin lämpimässä vedessä.

Lähdettäessä siirtämään kärryä tyhjennyshana(t) oltava auki.